Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

de Oana in Ciorbe, 22 Oct 2014 | 18314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-500 gr ciolan afumat fara os
  • un morcov mare
  • o radacina de pastarnac
  • jumatate de telina mica
  • o ceapa
  • un gogosar sau ardei gras
  • 4-5 cartofi rosii
  • o cana de bors
  • 200 gr smantana
  • un ou
  • sare
  • tarhon uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon:

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta. Cand carnea a inceput sa fiarba se adauga si legumele. Eu le pun pe toate odata si le las cam 20 de minute, pana sunt moi. Se adauga borsul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste de sare.

Smantana se amesteca intr-un bol mai mare cu galbenusul de ou, apoi se adauga peste ea cate un polonic de supa fierbinte, pana smantana se incalzeste bine. Se rastoarna apoi peste ciorba si se da focul mai mic. Se mai lasa 2-3 clocote si se opreste focul. Albusul de ou se bate cu furculita si se toarna putin cate putin in ciorba, formand zdrente cu furculita.

La final de presara tarhon uscat. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata